Om oss

På Dalhems förskola har vi nära till både skog, stora grönområden och fina lekplatser. Vår verksamhet ligger i ett av Helsingborgs mest natursköna områden och i direkt närhet av områdets skola, Dalhemsskolan. På vårt område kan ditt barn börja som ettåring, fortsätta i förskoleklass och därefter hela vägen till årskurs nio.

Dalhems förskola präglas av goda relationer, samhörighet, engagemang och glädje. Hela förskolan arbetar utifrån vårt gemensamma tema ”naturvetenskap och kommunikation”.

Ditt barns självkänsla är viktig för oss. Därför lägger vi fokus på det som fungerar och det som är bra. Känslan av allt är möjligt bygger tilltro till den egna förmågan. Vi lyfter fram dina barns talanger genom att utmana ditt barn varje dag. Ditt barn ska komma till oss med ett leende på läpparna och komma hem lika glad.

Förskolan är en startsträcka på resten av ditt barns liv. När ditt barn lämnar oss har hon eller han med sig sina drömmar, sin nyfikenhet, en framtidstro och viljan att lära mer.

Goda relationer är viktiga både för trivsel och lärande. Vi menar att goda relationer stärker ditt barns utveckling. Vi visar att vi tycker om ditt barn. Vi visar också när beteenden inte är bra. Vi skapar goda relationer på vårt område.

På Dalhems förskola går cirka 225 barn fördelade på 13 avdelningar.